Abbey Artgroep

Oosterhout

expoExposities Abbey Artgroep

Op diverse plaatsen in het land worden exposities georganiseerd waar leden van de Abbey Artgroep aan deel nemen.

Op deze pagina vind U aktuele informatie over wie waar exposeert.

                                             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 uitnodiging expositie Winterreise

Hans van der Prijt exposeert in Galerie La Bonne Heure .

Van 19 november 2017- 28 januari 2018 exposeert Hans van der Prijt  schilderijen samen met Anne-Marie Vossen (foto’s) in Galerie La Bonne Heure, Leijsenhoek 61 Oosterhout. (Tegenover het busstation). Centraal staat Schuberts compositie Winterreise (1827) Tijdens een aantal zondagen tijdens de expositieperiode zullen beroepsmusici instrumentaal en vocaal muziek uit Winterreise ten gehore brengen.

Winterreise

Franz Schuberts (1797 -1828) en Wilhelmus Müllers) Winterreise inspireerde hem voor deze expositie. Muziek en tekst raakten een gevoelige snaar die sinds zijn prilste jeugd aan het trillen gebracht wordt bij eenzame, besneeuwde landschappen. Ze stemmen hem op aangename wijze melancholisch. Voor hem alsjeblieft geen vrolijke wintersport. Liever eenzaam door een besneeuwd woud dwalen. Hij geniet van dat gevoel sinds zijn jeugd in Heemstede, omringd door beboste landgoederen en duinen. Die heerlijke emotie riep ook Winterreise bij hem op. Maar in tegenstelling tot de hoofdpersoon gaat hij niet somberen. Nee, het stemt tot ingetogen opgewekte treurnis. Wat hem daarin zo aantrekt? Hans: ‘Zowel bij mist als sneeuw verandert het vertrouwde landschap volkomen. Vormen, kleuren, geluiden, alles. Dat intrigeert me zo dat ik daar eigenlijk niemand bij kan hebben. Dat leidt alleen maar af. Verdwalen in een verlaten mistig besneeuwd bos komt toch aardig in de buurt van opperste geluk.’

Met deze expositie is Van der Prijt zowel qua vormgeving als kleurgebruik duidelijk een andere richting in zijn schilderroute ingeslagen. Tijdelijk? Dat moet nog blijken. Gesso, olieverf en conté zijn de belangrijkste materialen in de Winterreise cyclus van 12 schilderijen.

 

 

  

Copyright © 2011-2018, Abbey Artgroep. Alle Rights Reserved