Abbey Artgroep

Oosterhout

Marianne Steijn

 Leden van de Abbey Artgroep

Marianne SteijnMarianne Steijn

Marianne Steijn volgde opleidingen op het gebied van schilderen, tekenen, keramiek, etsen en de vervaardiging van sieraden. De laatste jaren concentreert ze zich op het schilderen.

Haar werk laat zich het best karakteriseren als: verrassend en variabel, zowel wat betreft onderwerp en techniek als kleurgebruik. Nu eens figuratief, dan weer abstract. De ene keer gebruikmakend van sobere, omfloerste kleuren, dan weer op zoek naar scherpere accenten door gebruikmaking van een feller kleurpalet, maar steeds strevend naar een evenwichtige, doordachte compositie.

In haar inspiratiebronnen is evenveel afwisseling te bespeuren. Soms laat ze zich inspireren door eenvoudige huiselijke taferelen, dan weer door de natuur. Die inspiratie vertaalt ze de ene keer zo realistisch mogelijk, een andere keer is het resultaat een visuele interpretatie.

Het werken met verschillende materialen, veelal olie- en/of acrylverf met af een toe een uitstapje naar aquarel en pastel, stelt haar in staat verschillende accenten aan te brengen in variërende kleurcontrasten, nu eens expressief, dan weer meer ingetogen. Kleine formaten leggen haar creativiteit net zo min aan banden als grote doeken haar zouden kunnen ontmoedigen.

Werk van Marianne was o.a. te zien op exposities in Oosterhout, Poeldijk, Rijsbergen, Tilburg, Rijen, Den Bosch, Breda, Ravenstein, Etten-Leur, Eindhoven en Den Haag. Bij een tweetal concoursen in Tilburg viel haar werk in de prijzen.

Een overzicht van haar werk:  

Copyright © 2011-2020, Abbey Artgroep. Alle Rights Reserved